Créme caramel
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1131473/images/2009/31539_1239124680_39516544.jpg)
Ingredienser
4 Portioner
Smet
1 vaniljstång
3 msk socker
3 dl grädde
3 dl mjölk
Créme caramel
4 msk socker
1 msk vatten
3 ägg
Créme brylé
6 ägggulor
Gör så här
Smet:
Koka ihop mjölk, grädde och socker med vaniljstång under ständig vispning.
Efter uppkok sätt åt sidan. Ta bort vaniljstång.
Helsata créme caramel:
4 msk socker smälts med 1 msk vatten i en teflonpanna.
När allt blivit ljusbrunt, häll det i botten av formarna.
Vispa ihop 3 ägg med smeten. Häll i formarna.
in i ugnen på 100 grader.
Dom är färdiga när dom har en temperatur på 86 grader.
Helsats créme brylé:
Vispa ihop smeten med 5-6 gulor. Värm upp till 70 grader.
Häll i låga formar. Kör i ugnen till 86 grader.
Lägg på strösocker och smält sockret på toppen.
Kommentarer
Postat av: Becka
Ser riktigt gott ut :) Du som har bakat?
Postat av: Linda
japp och de receptet de e jätte enkel
Trackback