Créme caramel

                                  

Ingredienser
4 Portioner

Smet

1 vaniljstång
3 msk socker
3 dl grädde
3 dl mjölk

Créme caramel

4 msk socker
1 msk vatten
3 ägg

Créme brylé

6 ägggulor

Gör så här
Smet:
Koka ihop mjölk, grädde och socker med vaniljstång under ständig vispning.
Efter uppkok sätt åt sidan. Ta bort vaniljstång.

Helsata créme caramel:
4 msk socker smälts med 1 msk vatten i en teflonpanna.
När allt blivit ljusbrunt, häll det i botten av formarna.
Vispa ihop 3 ägg med smeten. Häll i formarna.
in i ugnen på 100 grader.
Dom är färdiga när dom har en temperatur på 86 grader.

Helsats créme brylé:
Vispa ihop smeten med 5-6 gulor. Värm upp till 70 grader.
Häll i låga formar. Kör i ugnen till 86 grader.
Lägg på strösocker och smält sockret på toppen.



Kommentarer
Postat av: Becka

Ser riktigt gott ut :) Du som har bakat?

2009-06-16 @ 02:15:53
URL: http://becka08.blogg.se/
Postat av: Linda

japp och de receptet de e jätte enkel

2009-06-17 @ 12:40:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0